Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Barva: Červená s oranžovými odlesky Aroma: Jemně ovocné Chuť: Lehce hořká Destilace Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11 %. Příběh Vznikl v italské rodinné firmě bratrů Barbieri v Padově kolem roku 1919. V tomto roce byl představen na veletrhu Fiera Campionaria di Padova. V r. 1993 byla firma F.lli Barbieri koupena společností Barbero 1891 a ta se v prosinci 2003 stala součástí skupiny Campari. Nejznámějším nápojem na bázi Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku - spritz veneto, který do Benátek zřejmě přinesli Rakušané v 19. století. Banátky byly v té době součástí Habsburské monarchie. Doporučení Podává se vždy dobře vychlazený, čistý i prodloužený se sodou a šumivým vínem. Klasický Aperol Spritz, jak jej doporučuje přímo výrobce, se skládá z 3 dílů prosecca, 2 dílů Aperolu a 1 dílu sody. Měl by se podávat ve sklenici na stopce. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.